Numera finns det speciella rum där du kan göra det på ett tryggt och säkert sätt. Rage rooms är en växande trend runt om i världen och finns nu i mängder av städer. Ursprungligen kommer trenden från Japan där det första rummet öppnade 2008.

Gå lös med slägga i ett Break Room

Så hur känns det att gå in med en slägga i handen i ett rum fullproppat med föremål redo att gå i tusen bitar?

Vi fick möjligheten att testa vår nya upplevelse Break Room i Malmö och det var det mest befriande och avkopplande vi gjort på länge. Känslan efteråt när vi avverkat rummet kan likställas med den efter en avkopplande massage eller när man fått gråta av sig lite – en mörhet i kropp och knopp, fast på ett positivt sätt. Som att du tömt ut all stress och nu kan börja om från noll igen.

Från firande till sorg – Break Rooms för livets alla olika skeden

Vi passade på att ta ett snack med Claudia, ägare och VD.

Hon tror att Rage Rooms har blivit så populära just för att det, i en tid av perfekta Instagramflöden, finns ett behov av att frigöra sig och låta fasaden av “allt är bra” få rämna.

Vidare berättar hon att målgruppen är otroligt bred. Det kommer folk i alla åldrar – allt ifrån en sexåring som kom med sin förälder till ett par i 80-årsåldern som ville bocka av Rage Room på sin bucketlist!

Under sommaren har hon haft mängder av blivande brudar och brudgummar som haft detta som aktivitet under möhippan och svensexan. Men hon berättar också att det även kommit tjejgäng där en i gänget precis gjort slut med sin partner och behövde avreagera sig.

3 olika sätt att slå sönder ett rum

Break Room erbjuds som tre olika paket:

  • Quick Break
  • Office Break
  • House Break

Quick Break

Quick Break – Vårt mest prisvärda och enkla baspaket med cirka 20 objekt att slå sönder. Perfekt för er som bara vill gå loss – utan något särskilt tema eller kategori.

Office Break

Office Break – Paketet du väljer om du vill slå sönder saker som är kontorsrelaterade. För dig som är trött på elektronik som krånglar, och kontorsmaterial som stökar.

House Break

House Break – ​​Få tillgång till ett rum som är inrett i hemmamiljö. Vi dukar upp med glas och porslin, och ni får även en köksvrå med köksredskap och den klassiska TV:n. Och mycket, mycket mer.

Vilket är det bästa sättet att slå sönder saker på?

På frågan om vilket paket som är mest populärt så svarar Claudia att det i dagsläget är Office Break. Det är väldigt lockande med att få slå sönder en kontorsplats med stationär dator, tangentbord, pärmar etc. Speciellt om man är lite trött på sitt eget kontorsjobb.

Men många gillar också att slå sönder glas och porslin och därför är både Quick Break och House Break väldigt lockande.


Brukar du själv gå in och slå sönder saker?
– Jag har gjort det vid ett tillfälle i samband med lite problem som uppstod vid renoveringen av lokalen, säger hon och skrattar.

Hon avslutar med att berätta att de brottas med en hel del fördomar kring konceptet.
– En del tror att det bara är personer med aggressionsproblem som kommer hit, men det är verkligen alla sorters människor som besöker oss. Det finns också mycket okunskap, ilska är ju något naturligt och något som vi alla bär på emellanåt, säger Claudia.