Har du funderat över att planera en överraskningsmiddag med levande ljus hemma, en kväll under stjärnklara himlen, eller kanske till och med en pulshöjande aktivitet tillsammans? Vi har samlat ihop tio charmigt romantiska sätt att fira Alla hjärtans dag. Så plocka fram din inre Cupido, gör dig redo att sprida lite extra kärlek och låt oss dyka in i en värld där varje ögonblick räknas. Kärlekens äventyr väntar!


1. Romantisk middag hemma

Det mest självklara sättet att fira alla hjärtans dag är nog att dela en måltid tillsammans. Bjud din käresta på en gourmetmiddag hemma eller laga mat tillsammans. Duka upp bordet ordentligt med duk, servetter och levande ljus och ställ fram ett alla hjärtans-dag-kort tillsammans med rosor och present.
Tips: Matlagningskurser

 2. Romantiskt restaurangbesök

Att hitta den perfekta restaurangen till alla hjärtans dag kan kräva både tid och omsorg. Ska ni boka bord på en populärare restaurang, se till att vara ute i god tid. Men egentligen behövs inte någon dyrare eller finare restaurang. Man kan hitta en romantisk mysfaktor även bland mindre restauranger. Och det viktigaste är ju trots allt att bara få vara tillsammans.
Tips: Restaurang för två

3. Spa-besök

Kanske ni skulle fira dagen genom en romantisk heldag på ett spa, eller med en spabehandling? Det finns många olika spa och många olika behandlingar att välja mellan, som massage med välgörande oljor eller choklad och andra skönhetsbehandlingar. Det är ett lyxigt sätt att koppla av tillsammans.
Tips: Spabehandling

4. Spa-dag hemma

Skapa en avkopplande spa-dag hemma med bubbelbad, massage och ansiktsbehandlingar. Avslappnande musik och doftljus sätter pricken över i:et. Det är ett perfekt sätt att koppla av, njuta av varandras sällskap och ta hand om varandra i lugn och ro.

5. Stjärnskådning

Packa ned en filt och en termos med varm dryck och bege er till en lugn plats bortom stadens ljus där ni kan titta på stjärnorna tillsammans. Det är en romantisk och minnesvärd aktivitet som ger er möjlighet att njuta av varandras sällskap under den stjärnklara himlen. Förbered er gärna genom att läsa lite om stjärnor och ladda ner en app.

6. Romantisk promenad

Ta en romantisk promenad hand i hand genom en vacker park genom stadens gator, eller kanske ta en långpromenad genom skogen. Det är inte bara ett enkelt sätt att spendera tid med varandra, utan också ett sätt att ta sig ifrån alla störande intryck och att få umgås ostört och komma närmare varandra. Vill ni dessutom lära er någon under er promenad, så kan vi tipsa om våra Kulturhistoriska vandringar.

7. Provningar inom mat och dryck

Romantiska middagar i all ära, men mat och dryck kan upplevas i många former och genom en provning kan man upptäcka smaker på nya sätt. Champagne, vin, öl, ost eller choklad? Kanske ni har gemensamma intressen inom området som ni kan utforska vidare tillsammans? Förutom gemenskapen och upplevelsen kan dessutom en gemensam provning inspirera till framtida kulinariska äventyr och utforskningar tillsammans.
Tips: botanisera bland provningar

8. Äventyrlig vinterupplevelse

Varför inte överraska med en äventyrlig aktivitet? Exakt vad man kan hitta på beror lite på väder och på platsen där ni bor. Om inte vädret är rätt kanske man får bege sig längre bort. Men under den här perioden bör det inte vara alltför svårt att hitta skidbackar och is att åka skridskor på. Sådant som långfärdsskridskor eller snowboardåkning slår sällan fel. Vintercamping och långa snöskopromenader är också alternativ för den som gillar vintern.

9. Äventyrsbad

Tyvärr passar inte våra breddgrader för att avnjuta alla hjärtans dag på en varm och skön sandstrand. I sådana fall blir det till att resa bort från vinterkylan. Men vattnet är ändå ett mysigt sätt att umgås och stärka band. Simma, bada, åk vattenrutschkana och skvätt vatten på varandra. Kanske ni även kan hitta en varm bubbelpool att mysa i?

10. Konst- eller Museibesök

Ett konst- eller museibesök är inte bara en kulturell upplevelse, utan också en chans att tillbringa kvalitetstid tillsammans i en inspirerande miljö. Att planera ett besök till en utställning som båda är intresserade av eller kanske utforska något helt nytt tillsammans kan vara ett spännande äventyr. Framförallt är det så klart lämpat för dig eller er som gillar konst och kultur, men det finns mycket intressant och spännande man kan upptäcka även om man inte har ett så stort intresse.
Tips: Paradoxmuseum