Tips! Hitta morsdag-presenter här. Ge en upplevelse som gåva på mors dag, en personlig present som blir ett minne för livet.

Camilla, 53 år, tre döttrar

Vilket är ditt bästa minne från mors dag?
– Mitt bästa mors dag-minne är från när tjejerna var lite yngre. De hade lagat en god middag som alla i familjen bidrog till. De lagade en trerätters och hade gjort/skrivit/ritat en jättefin meny som stod på bordet.  

Vad önskar du dig i år?
– I år önskar jag att mitt barnbarn kommer på besök. Jag är nästan säker på att hon kommer att göra det. Hon är två månader nu och heter Lykke, hon är familjens Lykka. Förhoppningsvis kommer hela familjen umgås på mors dag! 


Kicki, 54 år, två barn

Vad är det finaste du fått på mors dag?
– Det finaste jag har fått på mors dag var när min man hade fixat blommor fast han var bortrest. Och så har jag fått en och annan finare duschkräm.

Har ni någon speciell tradition på mors dag? 
– Nej, vi har ingen särskild tradition. Egentligen gillar jag inte den här typen av kommersiella jippon. Det är catching för handeln, men orsakar besvikelse när man blir bortglömd och stress när man omvänt glömmer presenten. 


Annelie, 50 år, två barn

Vad är det bästa du fått på mors dag?
– Det bästa jag fått som jag kommer ihåg, kanske för att det var speciellt och att de hade lagt ner så mycket jobb, var en pappersmodell som mina två barn gjort över mitt sovrum.

De hade tejpat och vikt hårdpapp till småmodeller av sängen, en byrå och nattduksborden. Om jag minns rätt hade de också gjort blommor av crepepapper och små bordslampor. Jag tror att de var i tio-tolvårsåldern då.

Hur brukar ni fira mors dag? 
– Fram till dess att båda mina barn började studera i Linköping brukade vi alltid se ses över en fika eller en middag. När de flyttat så prioriterade de inte en hemresa för att fira Mors dag. Då ringde (eller messade) de pliktskyldigt för att gratulera. 

Nu är båda tillbaka i Stockholm igen och jag som mamma skulle tycka det vore toppen att om vi kan ta upp traditionen att ses över en fika eller en middag. Presenter eller blommor är helt oviktiga – att få vara samlad alla tillsammans är en present i sig. Själv köper jag alltid en pelargon till min mamma i morsdagspresent.