Carin da Silva är idag känd från både TV, radio, bloggar och poddar. Första gången många av oss svenskar såg henne var som en av instruktörerna i Let’s Dance, där hon dansade sig in i våra hjärtan. Så sent som våren 2020 kunde vi på nytt se henne i en omtyckt TV-produktion, denna gång som en av medlemmarna i panelen i underhållningssuccén Bäst i Test.

För tillfället gör hon podden Mammasanningar med Vivi och Carin tillsammans med Vivi Wallin där de pratar om det osminkade föräldraskapet. I tillägg till det driver hon en blogg på Må Bra och såklart sitt eget populära Instagramkonto. Carin bor numera i Belgien tillsammans med sin man, sina söner och sina hundar. Vi ringde upp henne i Bryssel för att prata om den stundande högtiden och hur hennes jular brukar se ut.

Berätta, hur ser dina jultraditioner ut? 

– Vi brukar alltid fira tillsammans med våra familjer. Vi kör vartannat år i Falköping hos min mans släkt och vartannat år i Göteborg hos min släkt. Men förra året kom faktiskt de flesta hit till Belgien, så det blev ett nytt sätt att fira. Vi är överlag ganska flexibla när det kommer till julfirandet – det måste inte se ut på samma sätt varje år. 

Hur ska ni fira i år?

– Det vet vi inte än. Som de flesta andra så får vi ta en dag i taget. Vår förhoppning är dock att kunna åka till Sverige, men man vet ju inte vad som händer de här veckorna. Vi får se om vi kan åka eller om de stänger ner hela landet.

Vad är det viktigaste på jul och vad kan du inte vara utan?

– Det är ju familjen. Och det är det som känns så märkligt i år – att även om vi kan åka till Sverige så kommer vi inte kunna fira tillsammans allihopa ändå. Vi får väl dela upp det i så fall och ha fem olika julaftnar utomhus. Huvudsaken är ändå att jag är tillsammans med min familj – julen är ändå barnens högtid. Att barnen har det bra är det viktigaste. 

Brukar ni få träffa tomten?

– Jajamän! Men nu har min sjuåring meddelat att han inte tror på tomten längre. Jag sa dock att om han inte tror på tomten längre så kanske han inte får några julklappar. Och det hade han inte riktigt tänkt på, så han är lite i limbo där emellan. 

Vad är favoriten på julbordet?

– Jag är som barnen – gillar mest köttbullar och prinskorv. Och risgrynsgröt, det är sjukt gott!

Vem skulle du vilja ge en julklapp och vad?

– Jag skulle vilja ge min älskade mormor kärlek och styrka som på bara en månad har brutit höften och dragit armen ur led. Hon har det inte så roligt just nu. Hon kommer såklart få en julklapp av mig också!

Vad är den bästa julklappen du fått?

– Något jag köpt till mig själv, ha ha. Nej, jag skojade bara! Nu för tiden köper vi mest julklappar till barnen, och inte så mycket till de vuxna. Dessutom fyller jag år i november så de mer personliga presenterna brukar jag få då.