Påsken är en högtid fylld av traditioner och för många av oss är så klart påskägget en oumbärlig del av firandet. Men vem säger att påskägget måste vara fyllt med godis? Varför inte ge bort en påskpresent med omtänksamma och personliga gåvor? Här är idéer till presenter du kan lägga i alternativt påskägg som både kan glädja och inspirera.

Böcker för alla typer av läsare

Ett påskägg behöver inte vara fyllt med choklad för att vara spännande. För bokälskaren kan du fylla ägget med en bok eller två. Oavsett om du vill ge bort en spännande deckare eller en personlig favorit är en god bok det perfekta sättet att spendera tid under påskhelgen.

Kreativitet i fokus

För den kreativa själen kan pussel och pyssel vara den perfekta påskgåvan. Timmar av nöje och en chans att bara kunna koppla av och låta kreativiteten flöda.

Tips: Prova på drejning

Spelglädje för stunder av underhållning

Mini-variationer av spel eller kortspel i påskägget är inte bara en uppmuntran till att umgås och göra något gemensamt. Detta är också ett utmärkt sätt att få bort barn och ungdomar från mobilen och datorn och få dem att ägna tid med familjen.

Upplevelser och minnen

Ett presentkort på exempelvis en spa-dag eller massage erbjuder en upplevelse som inte bara är avkopplande utan också minnesvärd. Det är ett sätt att ge någon en välbehövlig paus och lite egentid.

Tips: Presentkort på upplevelser

Vardagslyx med skönhetsprodukter

Skönhetsprodukter kan vara en uppskattad gåva, perfekt för att skämma bort mottagaren. Det finns mycket att välja mellan i alla möjliga prisklasser. Ett presentkort på skönhetsprodukter fungerar också om du har svårt att välja.

En smakupplevelse med kaffe, te, och kryddor

För gourmanden kan ett fint kvalitetskaffe eller te och små förpackningar med lyxiga kryddor eller oljor vara passande som påskgåva. Sådana små lyxvaror brukar dessutom uppskattas av alla som älskar att experimentera i köket.

Gröna gåvor för trädgårdsentusiasten

För den som älskar trädgårdsarbete, varför inte fylla påskägget med växter eller frön? En gåva som fortsätter att ge och växa, en ständig påminnelse om omtanke och vänskap.

Stämning och atmosfär

Doftljus skapar värme och atmosfär. Kanske välja en avslappnande doft för att hjälpa mottagaren att varva ner efter en lång dag? Rökelse kan vara ett alternativ för den som är intresserad av orienten och mystik.

Tips: Lär dig tillverka dina egna tvålar och ljus

Skriv ner dina tankar

En anteckningsbok eller dagbok är en fin gåva för den som älskar att skriva ner sina tankar, drömmar eller dagliga upplevelser. Komplettera med en vacker penna för den ultimata skrivupplevelsen.

Elegant skrivdon

En vacker penna eller ett elegant pennset är en praktisk och användbar gåva. Även om brevskrivandet sker för det mestadels digitalt har de flesta behov av att anteckna och signera.

Kunskap och inspiration

En prenumeration på en tidning eller magasin som personen i fråga är intresserad av är en gåva som räcker länge och något som de flesta skulle uppskatta.