Det finns så mycket roligt och spännande att uppleva och att göra i Göteborg. Planera något annorlunda med din käresta eller överraska denne med en fantastisk upplevelse. Här är våra 5 tips till Alla hjärtans dag i denna vackra stad.

1 Middag på Champagnebaren

Champagnebaren huserar på den klassiska Kyrkogatan och erbjuder, utöver en av stans mysigaste innergårdar, en kvällsmeny i havets tecken som kombineras med hantverksmässigt tillverkad champagne. Champagnebarens 3-rättersmeny med tillhörande dryckespaket blir receptet för en lyckad kväll. Dessutom har du möjlighet att utforska deras sortiment av Champagne från småskaliga producenter. Och för den som är sugen på en avslutande kvällsvickning har baren även ett gediget utbud av ost och chark.

Bonustips!: Sugen på champagne? Varför inte en gedigen Champagneprovning tillsammans med din partner eller i goda vänners sällskap? (Upplevelsen finns så klart i Göteborg som i flera andra städer.)

2 Valentine’s Week hos Hotel Pigalle

Hotel Pigalle är ett av Göteborgs mest anrika hotell som erbjuder middag och övernattning i en klassisk miljö. Här känner gästerna sannerligen historiens vingslag! Inför alla hjärtans dag så har Pigalle satt ihop ett specialerbjudande för par som innefattar en specialkomponerad meny, övernattning i ett av hotellets classique-rum, och frukost framför brasan i deras franskinspirerade bistro Ateliér. För den som vill ta med sin fyrbenta vän så är det inga konstigheter – Pigalle tillhandahåller en handgjord hundbädd från från exklusiva Lord Lou såväl som ett gediget godisurval signerat Shiro&Malou.

Bonustips!: Ta även gärna en titt på erbjudandet övernattning för två i Göteborg. (erbjudandet finns för många städer)

3 Nattspa hos Arken Hotel & Art Garden Spa

Arken Hotel & Art Garden Spa ligger vackert beläget i Göteborgs kända kustlandskap och bjuder på magiska spa-upplevelser för alla smaker. Inför alla hjärtans dag har Arken satt ihop ett trevligt paket med 3-rättersmiddag, tillgång till nattspa och kvällsvickning i form av tapas och mousserande vin. För den som vill går det att köpa till övernattning och avsluta kvällen i ett av Arkens luxuösa rum med havsutsikt. Ta gärna en titt på paketet ”Late Night Love Edition” som enklast bokas via Arkens egen hemsida.

Bonustips!: Om du är en spa-människa kan du faktiskt hyra en hel privat relaxavdelning helt för dig själv och din partner. (Upplevelsen finns även Stockholm, Malmö, m.fl. städer)

4 Bertilssons stuga och Delsjöarna runt

Mitt i Delsjöns vackra naturreservat så ligger Kapten Bertilssons anrika stuga. I en historiespäckad och ombonad miljö så serveras sopplunch, pajer och hembakat fika tillsammans med en kopp starkt kaffe. För den som vill fira alla hjärtans dag i naturens tecken så är Bertilssons stuga den perfekta utgångspunkten för Delsjöns naturreservat. Avnjut dagens lunch under Kapten Bertilssons timrade tak och upplev sen de milslånga vandringslederna som löper förbi precis utanför knuten. För den som vill gå en lite kortare sträcka så är lilla Delsjön runt på 4 km en perfekt sträcka som erbjuder breda, fina gångvägar i kombination med sceniska vyer.

Bonustips!: Om du älskar vackra miljöer, kombinera din vistelse med en skaldjurskryssning runt Göteborgs idylliska skärgård.

5 Nääs Fabriker

I Lerum strax öster om Göteborg så erbjuder Nääs Fabriker middag och övernattning i en välbevarad kulturhistorisk miljö. För den som vill trotsa februari-kylan och ta sig ett dopp så går det att avnjuta olika bastukoncept och varma utomhusbad med bryggor ut i sjön hos Nääs Badhus. I direkt anslutning till Nääs Fabriker ligger även Nääs Slott och kulturhantverksmiljö, där den intresserade kan få en rundvandring på slottet och utforska traditionellt bygghantverk.

Bonustips!: Om du vill utforska Göteborgs vackra miljöer, får du bästa utblick från ovan! Varför inte uppleva Göteborg genom en helikoptertur? Du kan inte ens ana vilken vacker stad Göteborg i själva verket är förrän du sett den genom fågelvyn. (Helikopterturer finns i flera städer.)