Här är vår guide till de bästa höstaktiviteterna för familjer.

Höstkonstprojekt 

Hösten är full av inspiration för konstnärliga projekt. Samla löv, kottar och andra höstiga fynd och skapa konstverk tillsammans med barnen. Ni kan göra lövtryck, kottmålningar eller till och med skulptera små figurer av leran. Det här är inte bara roligt och ett fint sätt att främja kreativitet, men även ett tillfälle att träna finmotoriska färdigheter hos de mindre barnen.

Lövskogspromenader

Höstens lövverk kan vara magiskt. Ta en promenad i skogen eller i en park där träden är täckta av gyllene löv. Barnen kommer att älska att springa genom höstlöven och höra dem knastra under sina fötter. Det är också en utmärkt tid att prata om träd, skogsekosystem och vad som händer under årstidsväxlingen med djur, växter och om varför löven faller.

Ett besök på Junibacken

Junibacken är ett välkänt barnkulturcenter och ett litteraturmuseum på Djurgården i Stockholm. Det är en plats där barn och deras familjer kan utforska, lära och leka tillsammans i en färgstark och fantasifull miljö som hyllar den svenska barnlitteraturen. Med en interaktiva miljö baserad på de kända barnböckerna av författaren Astrid Lindgren och andra svenska barnboksförfattare får hela familjen en både lärorik och underhållande stund.
Här kan du besöka vår egen sida för Junibacken.

Museibesök

Hösten är perfekt att kombinera ute- och inneaktiviteter. Särskilt om vädret är lite extra ruggigt finns många muséer där barnen kan få bekanta sig med konst och kultur. Ett extra familjevänligt museum vi kan rekommendera är Paradox museum i Stockholm som är fullproppat med fantastiska och förbluffande föremål, rum och installationer.
Här kan du besöka vår egen sida för Paradoxmuseum.

Stadsvandringar

En stadsvandring i hösten kan få dig att upptäcka nya saker om din stad. Skaffa en guidebok på den lokala turistinformationen eller varför inte använda ett reportage eller en  YouTube-video som inspiration. Dessutom kan en historisk stadsvandring vara en spännande och extra givande stadsupplevelse.
Här kan du läsa mer om våra historiska stadsvandringar.

Höstpicknick

Ta med er en korg med höstiga godsaker, som äppelskivor, nötter och varm choklad, och ha en picknick i naturen. Det är ett utmärkt tillfälle att njuta av den friska höstluften och att koppla av tillsammans som familj.

Grillning och marshmallows

Om ni har möjlighet, varför inte tända en eld i skogsdungen eller vid en annan lämplig plats och grilla marshmallows? Det här är en mysig aktivitet som kan skapa minnen för livet. Det blir en trevlig stund att umgås och ett perfekt tillfälle att samtala om allt möjligt.

Escape room 

När man har varit ute och upptäckt skog, parker och stadsmiljöer och vill göra något lite annorlunda är Escape Room en perfekt familjeaktivitet där man får slå ihop sina kloka huvuden genom utmaningar och lösa problem. Du kommer förmodligen inte ha några problem med att hitta ett tema och svårighetsgrad som passar just dig och din familj.
Här kan du besöka vår egen sida med Escape Room.

Sammanfattning

Allt som allt är hösten en härlig tid då familjer kan komma närmare varandra och naturen. Genom mysiga aktiviteter kan ni skapa speciella minnen och samtidigt lära er mer om Sverige, lokala ställen och så klart om naturen och dess skönhet. Så ta på er varma kläder och ge er ut för att utforska allt som denna vackra årstid har att erbjuda.